Ποιοί είμαστε

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, διανέμει ένα πλήρες γεύμα σε πάνω από 100 άτομα, επίσης ετοιμάζει και διαθέτει πακέτα τροφίμων που ωφελούνται πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, άποροι που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Από τη σχολική χρονιά 2015-16 ξεκινήσαμε να προσφέρουμε καθημερινά δεκατιανό  σε 80 με 100 παιδάκια ανάλογα με τις ανάγκες  σε σχολεία της πόλης μας.

Έχει δημιουργήσει με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της ένα ισχυρό δίκτυο συλλογής  και διαχείρισης σε ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, που διαθέτει σε οποιονδήποτε  έχει ανάγκη, καθώς επίσης σε όλα τα ιδρύματα και φορεις του νομού μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ειδικό Σχολείο Φυτόκου
* Ελληνική Μέριμνα Βόλου
* Κοινωνικό Φαρμακείο Αγίου Νεκταρίου
* Ξενώνα ΑΡΣΗ
* Πληγέντες στη Σερβία
* Σύλλογο Κωφών και Βαρυκόων
* Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ
* Σωφρονιστικό Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου
* Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου
* Ε.Κ.Κ.Ν Κασσαβέτειας
* Πρόσφυγες ΤΑΕ Αλμυρού, Αερινό, ΜΟΖΑΣ
* Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Ψυχιατρική Κλινική

Ανακυκλώνουμε πλαστικά καπάκια και τηγανόλαδο, συμμετέχουμε  σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μπαζαρ κλπ, με σκοπό την συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση του έργου μας.