Τα Νέα μας

ΛΕΣΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

24-05-2017

Η δημιουργία «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας» για όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη, είναι ο στόχος της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», για ένα τριώροφο κτίριο 650 τ.μ. στο κέντρο του Βόλου, που νοίκιασε Βολιώτης για 20 χρόνια για λογαριασμό της δομής. Για τη διαμόρφωση του κτιρίου απαιτείται όμως, η βοήθεια των Βολιωτών, ώστε το παλιό κτίριο να επισκευαστεί και να διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.
Η Αγγελική Ιωαννίτη, ιδρύτρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης, που μίλησε στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο 650 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 54ου Συντάγματος και Σοφοκλέους και χρειάζεται επισκευές της τάξης των 100.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας, καθώς πρέπει να αλλαχτούν κουφώματα, να επισκευαστεί η σκάλα, να κατασκευαστεί ασανσέρ, να διαμορφωθεί προαύλιος χώρος, κ.λ.π.. Σύμφωνα με την κα Ιωαννίτη στο συγκεκριμένο κτίριο πρόκειται να δημιουργηθούν αποθήκες, ντουζιέρες, κουζίνα, οδοντιατρείο, γραφεία που θα ενοικιαστούν και στα οποία θα στεγαστούν κάποιοι σύλλογοι και αίθουσα εκδηλώσεων. Ακόμη τόνισε ότι πρόθεση είναι να δημιουργηθεί και χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας όπου όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.

«Κουπόνια ενίσχυσης»

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο, γιατί χρήματα δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά η κα Ιωαννίτη επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή της Κουζίνας Αλληλεγγύης στηρίζεται στη βοήθεια των Βολιωτών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και τουλάχιστον το ισόγειο του κτιρίου να έχει στηθεί μέχρι το χειμώνα. Γι’ αυτό άλλωστε θα εκδοθούν κουπόνια από την «Κουζίνα Αλληλεγγύης», ενώ σε όσους προσφέρουν χρήματα θα δίνεται και ένα αναμνηστικό δώρο, με φωτογραφία του κτιρίου, την ονομασία του και το σκοπό του.
Όπως ανέφερε η Αγγελική Ιωαννίτη μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και ιδιώτες, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για τη διαμόρφωση του κτιρίου, αλλά υπάρχουν και έξοδα που θα προκύψουν και θα πρέπει να καλυφθούν, όπως για παράδειγμα τα παράβολα.
Τα έξοδα οδοντιάτρου και οδοντοτεχνίτη θα καλυφθούν από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ενώ εκτός από το φαγητό θα προσφέρονται ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Επίσης σύμφωνα με την κα Ιωαννίτη γίνονται σκέψεις να υπάρχει στο χώρο πνευμονολόγος αλλά και διαιτολόγος, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, αλλά πρόκειται για συνεργασίες που θα ανακοινωθούν επίσημα αργότερα