Τα Νέα μας

Αμερικανίδες εθελόντριες

09-04-2017

Λάτρεις της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας, μα πάνω απ’ όλα της εθελοντικής προσφοράς, είναι οι φοιτήτριες του Κολλεγίου Γουέιν Στέιτ της Νεμπράσκα που βρίσκονται στον Βόλο, στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι φοιτητές, που μυούνται στην ελληνική γλώσσα και ιστορία, εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν έργο ως εθελοντές στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ομάδα των φοιτητών της Νεμπράσκα θα συμμετάσχουν, παράλληλα, στη νέα δραστηριότητα που θα πραγματοποιήσει η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου στην παραλία την Κυριακή του Θωμά, διανέμοντας φαγητό με γιορτινή διάθεση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνάντησε χθες τέσσερα μέλη της ομάδας των Αμερικανίδων φοιτητριών, που ήρθαν στον Βόλο πριν από δύο εβδομάδες και θα παραμείνουν έως τις 12 Μαΐου, στο χώρο της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου.

Οι εικοσάχρονες Κέισυ Σίμσον, Κέιτ Ρεντερ, Άσλευ Χάινη και Άλεξ Φόλκερς συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη διαδικασία διανομής των μερίδων φαγητού που προσφέρθηκαν σε άπορες οικογένειες του Βόλου, επισημαίνοντας ότι ο εθελοντισμός είναι έννοια οικεία στην καθημερινότητά τους.

«Μελετούμε Ελληνικά και την ελληνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και πληροφορηθήκαμε από την Έρρικα Γκούτενσαγκερ, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο, την ύπαρξη της συγκεκριμένης εθελοντικής δομής και θελήσαμε να τη γνωρίσουμε από κοντά», υπογράμμισε η Κέισυ.

Οι τέσσερις Αμερικανίδες φοιτήτριες, ανέφεραν ότι οι πρώτες εντυπώσεις από τη πόλη είναι πολύ θετικές, «η πόλη είναι πολύ όμορφη» όπως είπαν χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμαναν ταυτόχρονα ότι όλα τα μέλη της ομάδας των Αμερικανών φοιτητών θα συνδράμουν, διαδοχικά, το έργο της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον Βόλο.

Η επαφή με τη συγκεκριμένη εθελοντική δομή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις τέσσερις φοιτήτριες, οι οποίες αναφέρουν ότι και στην Αμερική υπάρχουν φτωχοί , αλλά το πρόβλημα είναι οξυμένο στην Ελλάδα.

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι σημαντική για τις τέσσερις νεαρές Αμερικανίδες, οι οποίες αναπτύσσουν ανάλογες δράσεις και στην πατρίδα τους. Όπως επεσήμαναν, τέλος, επισκέπτονται για πρώτη φορά τον Βόλο, είναι ενθουσιασμένες και αναμφίβολα θα ήθελαν να επανέλθουν στο μέλλον, για να δουν την εικόνα και τις αλλαγές που θα έχουν συντελεστεί στο μεταξύ.