Τα Νέα μας

Είκοσι φοιτητές – τριες μαγείρεψαν από το υστέρημά τους και πρόσφεραν φαγητά και γλυκά

17-12-2018

Ένα μεγάλο τραπέζι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο με είκοσι φοιτητές και φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής σχολής να παρασκευάζουν φαγητά και γλυκά και να τα διαθέτουν, με την υποστήριξη της Κουζίνας Αλληλεγγύης και της Λέσχης Εθελοντών Βόλου, σε περαστικούς και συμπολίτες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση.

«Σκεφτήκαμε πως αυτή τη γιορτινή περίοδο μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό. Μαζευτήκαμε είκοσι φοιτητές και φοιτήτριες και ο καθένας με ότι μέσα και δυνατότητες είχε, μαγειρέψαμε και φέραμε εδώ φαγητά και γλυκά για να τα προσφέρουμε στον κόσμο. Εγώ προσωπικά μαγείρεψα φακόρυζο, μια κοπέλα λαζάνια, διάφορα. Οι γιορτές είναι μία περίoδος που καταναλώνουμε πολλά πράγματα και αρκετά από αυτά περισσεύουν.  Αν σκεφτεί ο καθένας να προσφέρει ό,τι του περισσεύει, θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα», ανέφερε ο φοιτητής Γιώργος Τσαλούχας, ευχαριστώντας την Κουζίνα Αλληλεγγύης για την υποστήριξη.

Η ψυχή της «Κουζίνας» κα Αγγελική Ιωαννίτη δήλωσε χαρούμενη τα εξής: «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής που μου ζήτησαν να συμμετέχουν στο τραπέζι.  Τα παιδιά μαγείρεψαν στα σπίτια τους και έφεραν τα δικά τους φαγητά.  Ως Κουζίνα Αλληλεγγύης θα κάνουμε ακόμα ένα τραπέζι την επόμενη εβδομάδα. Καθημερινά δίνουμε 150 μερίδες φαγητό και 73 πρωινά σε σχολεία.  Συγκεντρώνουμε και παιχνίδια που θα τα δώσουμε στις 24 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο καθένας ας φέρει ό,τι μπορεί. Συγκεντρώνουμε καπάκια,  ρούχα και τηγανέλαιο. Πρόσφατα δώσαμε ρούχα στις φυλακές Κασσαβέτειας και μας έδωσαν 70 κιλά μελιτζάνες και 30 κιλά μαρούλια που παράγουν εκεί για να μαγειρέψουμε.»

Την ανάγκη να τονωθεί η αλληλεγγύη με αφορμή των πνεύμα των γιορτινών ημερών, τόνισε ο υπεύθυνος της Λέσχης εθελοντών Βόλου κ. Πέτρος Γαβαλάς, συμβάλλοντας για μια ακόμη φορά σε διοργάνωση της Κουζίνας.