Τα Νέα μας

Ευχαριστώ απο καρδιάς τον κ. Σοφιάδη

13-03-2019

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Σοφιάδη για τα λόγια του μα πιο πολύ για την στήριξή του εδώ και χρόνια σε κάθε στιγμή ανάγκης και μη. Το ακόλουθο κείμενο είναι προσφώνηση στην κοπή πίτας της επιχείρησης ΣΟΦΙΑΔΗ την Τετάρτη 13/2/2019 στο ξενοδοχείο PARK HOTEL.
Ευχόμαστε δύναμη ψυχής, περισσή υγεία και πάντα με αγάπη σε κάθε δραστηριότητα επαγγελματική και κοινωνική.

"Κυρίες και κύριοι .
Την γνώρισα σαν πελάτισσα . Στην συνέχεια συνεργαστήκαμε όταν ανέλαβε να κάνει κάποιες επισκευές σε ρούχα για λογαριασμό του καταστήματος μας. Εκείνο που μου φαινόταν τότε περίεργο , ήταν η κοινωνική της προσφορά. Μια προσφορά σιωπηλή , μοναχική ,πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάζευε μπουκάλια πλαστικά για να μην μολύνετε το περιβάλλον. Μάζευε λάδια από τηγάνισμα και άλλες χρήσεις για να χρησιμοποιηθεί αλλού. Ήταν σε παραλίες ,όπως ο Άναυρος κ.α σε ώρες που δεν υπήρχε ψυχή για να μαζέψει σκουπίδια .Έκανε πράγματα περίεργα για εμένα εκείνη την εποχή. Αργότερα βέβαια όλα αυτά έγιναν «μόδα». Όμως αργότερα εκείνη πέρασε σε άλλο επίπεδο. Άρχισε να οργανώνει την κουζίνα Αλληλεγγύης, να σιτίζει άστεγους και ανθρώπους που είχαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ,χωρίς να εξαιρεί κανέναν. Συγχρόνως όταν δημιουργήθηκε η Λέσχη Καταστήματος Σοφιάδη ,ανέλαβε εθελοντικά τα μαθήματα πλεκτικής .Σαν αντάλλαγμα έπαιρνε νήματα που δεν χρειαζόμασταν για να φτιάχνει πλεκτά αντικείμενα ή πράγματα που φτιάχναμε στα μαθήματα και της τα δωρίζαμε για να πουλιούνται σε μπαζάρ και να βοηθάει στην συντήρηση της κουζίνας.


Η κοινωνική της δράση είναι πλέων πολύ πλούσια και τόσο μεγάλη που δεν μπορώ σε λίγη ώρα να την περιγράψω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την φωνάξω να έρθει κοντά μου να της δώσω ένα μικρό αναμνηστικό και να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι η Αγγελική Ιωαννίτη."